Slider Plexiglas

4.8 5 48 Uitstekend!

Lees klantreacties


In the picture: Sandra van der Ende

Sandra van der Ende (27) is een reiziger in hart en nieren. Met haar foto- en videocamera reist ze de hele wereld over om de boeiendste verhalen te schrijven en de mooiste foto's en films met de wereld te delen op haar reisblog. Ooit wil ze de hele wereld gezien hebben, maar nu richt ze zich vooral op Europa en Amerika.

Wanneer is jouw passie voor fotografie ontstaan?

Mijn passie voor fotografie is eigenlijk pas ontstaan nadat ik zelf een spiegelreflexcamera had aangeschaft. Ik zag een mooie fotopresentatie van natuurfotograaf Jasper Doest en toen was ik verkocht. Dát wilde ik ook! Ik kocht dus een spiegelreflexcamera, een instapmodel, en had werkelijk waar geen idee wat ik er mee moest. Sluitertijden, diafragma’s, ISO… Ik had er nog nooit van gehoord! De afgelopen jaren ben ik ook sterk gegroeid in mijn fotografiekwaliteiten. Ik heb namelijk geleerd dat je licht fotografeert en geen objecten. Sindsdien kijk ik heel anders tegen fotograferen aan en vind ik het een geweldig leuke hobby. Als ik ’s morgens wakker word en uit het raam kijk hoop ik stiekem op sneeuw of mist. Ik weet niet hoe snel ik mijn bed dan uit moet om er met mijn camera op uit te trekken.

Waarom ben je een jaar geleden jouw blog Travel by San begonnen?

Ik ben begonnen met mijn blog omdat ik eigenlijk een beetje moe werd van alle reacties om mij heen omtrent Amerika. Ik ben zelf vijf jaar geleden voor het eerst in dit land geweest en sindsdien ben ik ieder jaar teruggekeerd. Voordat ik naar Amerika ging had ik weinig met dit land, maar ik ben erachter gekomen dat dit vooral kwam door ‘onwetendheid’. Tijdens mijn reizen schreef ik al op websites om mijn familie en vrienden op te hoogte te houden van wat ik deed. Steeds meer en steeds vaker vond ik het mijn taak om ook andere mensen te overtuigen van hoe gaaf Amerika eigenlijk is. Zo is Travel by San ontstaan en ik merk dat ik het ontzettend leuk vind om te schrijven over mijn reizen, zowel binnen als buiten Amerika. En natuurlijk het delen van mijn foto’s!

Wat fotografeer je het vaakst/het liefst?

Eigenlijk iedereen die mij kent noemt mij in één adem met zonsondergangen. Ik kan echt gebiologeerd kijken naar een zonsondergang en ben dan altijd op zoek naar de perfecte compositie. Ik heb op mijn social media accounts dan ook veel foto’s van zonsondergangen staan. Daarnaast ben ik ook gek op natuurfotografie en ben ik altijd bezig met reflectie, compositie en lichtinval. Ik ben mij nu ook meer aan het verdiepen in portretfotografie, omdat het op reis vaak zoveel zegt over een land.

Als je een foto zou laten printen op plaatmateriaal, welk materiaal zou je dan kiezen en waarom?

Het ligt een beetje aan de soort foto, maar ik merk dat ik de laatste tijd erg fan ben van RVS of aluminium. Zeker foto’s die je in grijstinten kunt veranderen vind ik erg mooi! Ik ga binnenkort naar New York, dus een gave foto van de skyline van Times Square zie ik wel zitten op RVS…

Met wat voor camera fotografeer je wanneer je op reis bent?

Ik heb drie camera’s waarmee ik fotografeer op reis… Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar alle drie de camera’s hebben zo hun eigen voordelen. Ik fotografeer veel met mijn smartphone (een Samsung S4) waarvan de camera eigenlijk behoorlijk goed is. Ik gebruik deze foto’s vooral om mijn volgers via social media mee te laten reizen. Dat wordt erg gewaardeerd! Daarnaast heb ik een Canon 700D, een spiegelreflexcamera waarmee ik echt de mooiste foto’s schiet voor op mijn blog en om af te laten drukken. Naast deze twee camera’s heb ik ook nog een waterdichte compactcamera, een Olympus µ770SW. Deze camera gebruik ik vooral voor onderwaterfotografie of surfen.

Wie of wat zou je ooit nog eens willen fotograferen?

Ik heb wel een aantal wensen op het gebied van fotografie. Ik zou graag ooit een foto maken van New York in de mist, van hagelwitte stranden met palmbomen en mijn allergrootste wens: het fotograferen van het Aurora Borealis (Noorderlicht). Dat lijkt mij zo magisch…