Slider Plexiglas

4.8 5 48 Uitstekend!

Lees klantreacties


7 tips voor de perfecte groepsfoto

Het kan lastig zijn om een groep mensen te fotograferen: iedereen moet op hetzelfde moment een goede houding aannemen en in de lens kijken, het liefst lachend. Vooral met een grote groep mensen is het een uitdaging om iedereen goed op de foto te krijgen. Om toch te zorgen voor een vrolijke, gezellige en spontane foto als eindresultaat, geven wij hieronder wat tips voor het maken van de perfecte groepsfoto.

  1. Laat de personen dicht bij elkaar staan. Zo ontstaan er geen lege ruimten tussen de personen en kunnen de gezichten goed in beeld worden gebracht.
  2. Creëer een originele compositie. Zet de mensen niet met z'n allen op een rijtje, maar zorg voor hoogteverschil door ze bijvoorbeeld op een trap te laten staan of op stoelen te laten zitten. Ook zonder hulpstukken kun je hoogteverschil creëren, bijvoorbeeld door mensen te laten hurken. Door de verschillende hoogten wordt de foto een stuk dynamischer en interessanter om naar te kijken.
  3. Fotografeer buiten. Buiten is het licht vaak mooier dan binnen. Ook zorgt de omgeving voor een mooie achtergrond. Let wel op de stand van de zon, het is voor de mensen niet prettig als de zon in hun ogen schijnt. Bovendien worden de gezichtsuitdrukkingen er op de foto niet beter op.
  4. Maak veel foto's. Er is altijd wel iemand die zijn ogen dicht heeft of net even zijn haar goed doet. Als je veel foto's maakt, is de kans groter dat de perfecte foto er tussen zit.
  5. Zoek een rustige achtergrond. Zo'n groep mensen is al druk op een foto, dus houd de achtergrond simpel.
  6. Zorg voor een ontspannen sfeer. Sommige mensen vinden het fijn om op hun gemak gesteld te worden. Als fotograaf kun je een grapje of een praatje met ze maken, zodat er geen druk ligt op het maken van de foto. Zo krijg je de meest spontane foto's!
  7. Zet de belangrijke mensen in het midden. Wordt de foto gemaakt op de verjaardag van je moeder? Of is het de trouwdag van je beste vriendin? Zet deze mensen dan in het middelpunt, zodat alle aandacht naar hen gaat.

FlipPhoto

Twee foto’s in één!

vanaf € 24,95

Bestellen

Plexiglas

Glanzend met intense kleuren

vanaf € 29,95

Bestellen

Aluminium Wit / RVS

Heldere, intensieve kleuren

vanaf € 29,90

Bestellen

Forex

Vernieuwde en moderne look

vanaf € 29,90

Bestellen