Slider Plexiglas

4.8 5 48 Uitstekend!

Lees klantreacties


Foto op Dibond

Uw foto op dibond betekent een foto op sterk, duurzaam materiaal. Het is namelijk een specifiek hoogstaand soort aluminium. Uw foto straalt direct kracht uit. Niet voor niets is het een vernieuwend, eigentijds materiaal dat snel opmars maakt. U maakt er dus indruk mee. U kunt uw foto op dibond ook nog eens zorgeloos buiten ophangen.

Foto op dibond wit printen

Doorgaans wordt de kleur wit niet door onze printer gedrukt. Dit houdt in dat de witte onderdelen van de foto de kleur overnemen van de ondergrond, dus van het gekozen materiaal. Wanneer u een foto op dibond wit laat printen, nemen de witte delen de kleur van het satijnen dibond over. De satijnen ondergrond heeft een iets glanzende uitstraling en zorgt in combinatie met de matte inkt voor een uniek effect op uw foto.

Beschikbare ophangsystemen voor dibond

Neem bijvoorbeeld onze niet-zichtbare aluminium U-profielen. Omdat we deze leveren in verschillende afmetingen, zijn ze specifiek beschikbaar voor afzonderlijke formaten. Bij kleinere formaten steken de u-profielen dus niet ineens onhandig en lelijk uit achter uw foto op dibond. Bij grotere formaten is het niet ineens minder stevig, omdat het profiel te kort zou zijn.

Afstandhouders in een foto op dibond zijn zichtbaar, maar geven door het fraaie ontwerp wel degelijk een mooi effect mee. Ook omdat de foto aan uw wand “zweeft”. Het zou zelfs bij een galeriepresentatie niet misstaan en de gewichtverdeling is uitstekend. U kunt ze zo plaatsen dat uw alu-dibond foto langs de rand erin wordt geklemd, of zo dat ze door het dibond heen in elke hoek worden bevestigd. In dat geval worden de benodigde ronde gaten hiervoor er vooraf netjes afgewerkt in geboord.

Een ophangplaat is ook een mogelijkheid. Deze wordt aan de achterzijde (dus niet zichtbaar) van uw foto op dibond verlijmd en vervolgens kunt u die ophangen aan de bijgeleverde haak. Lees en zie meer in het tabblad 'ophangsystemen'

Wat voor foto’s kan ik het beste op aluminium printen?

Ondanks dat onze machine kwalitatief op aluminium zal printen, komt de ene foto mooier uit op dit materiaal dan de andere. Zwart-wit foto’s lenen zich bij uitstek om te printen op aluminium. Daarnaast is gebleken dat motorvoertuigen ook zeer mooi uitkomen. Bij een foto op aluminium rvs zal het wit in uw foto zichtbaar zijn als aluminiumkleur, een bijzonder effect. Afzonderlijke delen van de foto zullen door lichtval en de glans daarvan bovendien verschillend ogen. Het lijkt alsof uw foto ‘beweegt’.

Doorgaans wordt de kleur wit niet door onze printer gedrukt. Dit houdt in dat de witte onderdelen van de foto de kleur overnemen van de ondergrond, dus van het gekozen materiaal. Wanneer u een foto op aluminium wit laat printen, nemen de witte delen de kleur van het satijnen aluminium over. De satijnen ondergrond heeft een iets glanzende uitstraling en zorgt in combinatie met de matte inkt voor een uniek effect op uw foto.

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Kijk bij de veelgestelde vragen of uw vraag er tussen staat of stuur ons een e-mail.